CLAYTOPIA Konstresa Bosnien - med Johan Malmström | Spektrum Events
En plattform för nya röster
16861
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16861,qode-quick-links-1.0,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

CLAYTOPIA Konstresa Bosnien – med Johan Malmström

CLAYTOPIA projektskiss

 

Del 1 Bugojno

En workshop som pågår under ca 12 timmar på en offentlig plats där människor passerar förbi och kan stanna upp och delta i arbete och diskussioner.

Scenen är en blå presenning (som skall symbolisera hav) och en stor mängd plastisk lera i en ljus, gråaktig färg. Det behövs minst 500 kg lera, gärna mer.

Leran placeras i mitten på presenningen, som en ö i havet.

Den gemensamma uppgiften är att i leran försöka gestalta hur man vill att ett idealt samhälle skall se ut. Alla som deltar får fritt göra vad de själva vill och man får även rasera andras arbeten som gjorts tidigare under workshopen om man vill. Under deltagandet skall man även berätta något om sina tankar om vad man gjort och hur man ser på ett perfekt samhällsbygge.

Dokumentation

En stillbildskamera som automatiskt tar en bild ca var tionde sekund är monterad på en fast plats så att man kan göra en leranimation av arbetet efteråt.

En videokamera filmar deltagare och intervjuar dem om sina tankat om samhället och workshopen.

Animationen och intervjuerna kan sedan redigeras ihop till en dokumentär om projektet.

 

Del 2 Lidköping

Workshopen görs i Lidköping enligt ovan men i samband med en utställning där man kan följa arbetet i Bugojno och ta del av idéer och gestaltningar därifrån. Det blir en slags jämförande och en dialog med projektet i Bosnien. I Lidköping skulle man kunna låta utställningen stå kvar ett tag så att man hinner redovisa Lidköpingsbornas tankar och visioner i utställningen.

 

Johan Malmström, konstnär

Mellby, Bissgården 5

531 96 Lidköping

johan@tlox.se

0704 944 688

Fotogaleri

Datum
Kategori
Projekt
Taggar
bosnien, Bugojno, claytopia, Johan Malmström, konstresa, Lidköping