Mostar Sevdah Reunion konsert i Lidköping | Spektrum Events
En plattform för nya röster
16929
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16929,qode-quick-links-1.0,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Mostar Sevdah Reunion konsert i Lidköping

MOSTAR SEVDAH REUNION

 

Musikalisk urkraft från Bosnien-Hercegovina

 

Med fjorton album i bagaget och fans över hela världen är det ingen överdrift att säga att den musikgruppen Mostar Sevdah Reunion är riktiga superstjärnor. Deras musik lyckas sammankoppla ett nutida urbant uttryck tillsammans med rötter ur den traditionella balkanmusiken, benämnd som ”sevdalinka”. Texterna är vackert lidelsefulla och lämnar lyssnaren snarare inspirerad än deppig”. Deras senaste album ”Tales from a Forgotten City” hyllades av både kritiker och allmänhet och det brittiska tv-programmet BBC Music-Review kallade musiken ”Härligt flytande, slingrande och fullmatat med passion. Bandet har samarbetat med flera stora artister, bland andra Esma Redžepova, Ljiljana Buttler och Boban Marković. Konserterna lockar publik i alla åldrar och samhällsklasser som tillsammans vill uppleva den stora kraft, energi och improvisationsförmåga som bandet har gjort sig känt för.

 

Sevdalinka är en folkmusikgenre med lång tradition i Bosnien-Hercegovina, som även är mycket populär i Montenegro, Serbien, Kroatien och Makedonien. Ursprungligen kommer ordet från turkiskans ”Sevda” som betyder kärlek. Musiken är nära besläktad med genrer som flamenco, fado och blues.

Fotogaleri

Föreställningsplats:

Folkets Hus Lidköping

Datum
Kategori
Projekt
Taggar
Folkets Hus, Lidköping, Mostar, reunion, sevdah